In bedrijven en organisaties met verhoogde risico’s maakt de bedrijfshulpverlening vaak onderdeel uit van een bredere bedrijfsnoodorganisatie. Dit geldt bijvoorbeeld voor organisaties die werken met gevaarlijke stoffen of waar risico’s zijn voor zware ongevallen, zoals laboratoria, voedingsmiddelenfabrikanten, farmaceutische bedrijven en ziekenhuizen. De aanpak bij incidenten en calamiteiten is in deze bedrijfsnoodorganisaties een gezamenlijke verantwoordelijkheid van management en medewerkers.

Jouw risico’s in kaart

Voor het inrichten van een bedrijfsnoodorganisatie brengt IvoNed eerst de risico’s binnen jouw organisatie in kaart. Op basis van deze inventarisatie ontwikkelen onze gecertificeerde opleiders een specifiek opleidingsprogramma voor jouw organisatie. Je krijgt maatwerk tot in de kleinste details: cursusmateriaal en examinering stemmen we af op de organisatiespecifieke risico’s en op de taken van de betrokken medewerkers.

Inrichten bedrijfsnoodorganisatie is lean

Jouw organisatie of bedrijf verhoogt de bedrijfscontinuïteit en bespaart tijd en geld door te kiezen voor een bedrijfsnoodorganisatie. Alle aandacht gaat uit naar kennis en vaardigheden die relevant zijn voor het bestrijden van incidenten. Tijdens de opleidingen gaan jouw medewerkers de diepte in. Ze focussen op de incidenten en risico’s die kunnen voorkomen in hun situatie. Voor deze groep ontwikkelden we met diverse partners het modulaire opleidingsprogramma First Responder bedrijfsnoodorganisatie.

Met First Responder bno zijn jouw medewerkers optimaal voorbereid op de feitelijke risico’s in hun eigen werkomgeving.

Cursussen